Три основни признака на тежкия коронавирус

Смята се, че децата могат лесно да прекарат коронавирусната инфекция, за разлика от своите баби и дядовци. Има обаче случаи, когато малчуганите стигнат до болницата и дори интензивното отделение.

Според китайски учени има признаци, по които може да се установи, че детето кара коронавируса тежко. Освен това те идентифицираха 11 фактора, които говорят за голяма вероятност за преход на болестта в тежка форма.

Най-очевидният симптом е задухът. Също така отклоненията от нормата на рентгеновите снимки и хремата показват опасност от усложнения. Експертите говориха за създаването на математически модел, който изчислява рисковете от неблагоприятно развитие на болестта.

В допълнение към тези признаци, наличието на съпътстващи заболявания, висока температура, кашлица, хрема, диария и т.н. също се считат за тревожни.

Болестта при децата, както и при възрастните, може да се прояви в три основни форми: лека ARVI; пневмония в лека форма; тежка пневмония със синдром на остър респираторен дистрес.

Освен това може да се достигне до усложнения, които често се развиват след коронавирус. Говорим за продължителна диспнея, пристъпи на астма, отоци, сърдечни атаки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *