Съвременни кухни – предимства на модули за кухня

Модулите за кухнята ви позволяват да поставите работните зони и складовите зони възможно най-ефективно. Създават се комфортни условия за готвене, няма нужда от излишни движения из пространството или в търсене на необходимия кухненски атрибут.

Какво представляват модули за кухня?

Кухненски модули са познати на всеки. Те представляват маси и шкафове, шкафове и моливи, рамки за уреди и рафтове с различни размери и форми, които са свързани в едно цяло. Резултатът е пълен кухненски комплект.

Модулите могат да имат стандартни размери, ако са закупени готови. И могат да са всякакви размери, ако се изработят по поръчка. Всичко зависи от желанията на клиента.

Отделните компоненти на бъдещата кухня се свързват лесно един с друг, образувайки хармоничен ансамбъл. Всички модули за кухня изглеждат различно, съставени са от отделни елементи.

Какви видове модули за кухня има?

Долния ред

Това са маси за съхранение на насипни продукти, големи съдове, тигани и тенджери, приспособления за съдове, за тенджери и бутилки, рамки за съдомиялна, фурна, микровълнова, пералня. В долния ред има удобни чекмеджета за всякакви кухненски дреболии, дребни уреди и дребни уреди. Има и мивка със свободно място вътре за канализация и водопровод, място за кофа за боклук.

Горния ред

Шкафове и малки шкафчета за чинии и чаши. Рафтове за подправки и аксесоари, за чаши и чаши, които са удобни за достигане във всеки един момент. Може да има захарница и комплект за чай, мляко и кафе. По желание на клиента тук може да е разположен и мини бар. Шкафчетата могат да имат врати с различен дизайн: стъклени или непрозрачни, изработени от същия материал като самата фасада или да са изобщо без врати. На горния ред на модули за кухня са в комплект и често се монтират отворени рафтове. Върху тях са поставени красиви съдове, вази, различни декоративни елементи, които създават уют в кухнята и придават оригиналност на дизайна. Тук е мястото за сушилня с тава в горния ред. Такъв традиционно се намира над мивката.

Много често ъгловите модули за кухня се правят в радиус, тоест закръглени. Такива модели кухни изглеждат много оригинални, стилни, а самите плотове придобиват завършен вид.

В заключение:

На който и модел модулни кухни да се спрете няма да сгрешите. Съществува, както голямо многообразие от форми и дизайн, така и цветова гама и материали на изработка. Всичко е във вашите ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *