Правила за съхранение на парфюми, парфюмни тестери, тоалетна вода

Съхранявайте парфюм на тъмно място

Добре е да съхранявате тоалетната вода на тъмно и хладно място. Това правило важи, както за самите парфюми, така и за парфюми тестери. Тук важно е съхранението да не се прави в хладилника.

Ако попадне на пряка слънчевата светлина и сух въздух, ароматните вещества влизат в химични реакции помежду си и настъпва процесът на разлагане на ароматите. И, така е възможно в такава ситуация парфюмът ви да придобие неестествен аромат.

Ограничете доставката на кислород

Обичаме да правим сравнения с виното. Представете си, че оставяте отворена бутилка червено вино за една седмица. След това време, процесът на окисление ще премине и ще почувствате, че нещо не е наред с вкуса. Също и със спиртни напитки. И, за да избегнете тази ситуация, просто не забравяйте да затворите плътно капачката, след ежедневна употреба, така че кислородът няма да реагира с аромата.

Не забравяйте за влажността

Парфюмът се нуждае от умерено ниво на влажност. Затова не препоръчваме да съхранявате парфюм в банята. Там може да е много влажно и горещо, което няма да е от полза за парфюмните тестери.
Високата влажност може да предизвика разрушителен процес. И, както казахме в първата точка, рафт в килера, където слънчевата светлина няма да достигне е чудесно място за съхранение.

Поддържайте правилната температура

Идеалната температура за съхранение на аромата е 16-21 градуса. Ако температурата е по-висока, тогава има риск самият парфюм да промени аромата. Може да има напълно неестествени нотки, които да развалят миризмата.

В заключение:

В заключение на статията искаме да кажем, че ако следвате тези основни правила, тогава вашият парфюм, тоалетна вода и дори парфюми тестери
ще останат непроменен много по-дълго, отколкото е посочено на опаковката.


Съвет: Когато купувате парфюм, не бързайте да го купувате веднага. Може да тествате с парфюми тестери. Направете няколко „вдухвания“ на китката си и се разхождайте за около 20 мин. Ако ви харесва миризмата и тя остава силна, тогава не се колебайте да купите аромата.

Надяваме се, тази статия да е помогнала и особено на тези, които са се сблъскали с проблема в избора на подходящ парфюм. Сега знаете точно, какво да направите, за да избегнете подобни ситуации.

Приятно пазаруване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *