Денонощен ключар Пловдив – кога, как и защо ви е необходим

Ключар е професия и изкуство на проектиране и производство на брави и други защитни механизми, който осигуряват защита и сигурност на сгради, обекти, съоръжения за съхранение, шкафове, стаи и други места. След дълго пътуване през историята, изкуството на Ключаря преминава, през много промени. За да вникнем в същността на ролята на денонощен ключар Пловдив, нека погледнем се върнем малко назад в миналото.

В най-дълъг период от време, ключарите са били талантливи металурзите, които са имали знанието и умението да боравят с оформяне на метал, създаване на десетки отделни парчета ключалки, да се занимават с коване ключове и да създават и усъвършенстват тези свои открития и механизми.
История на ключарите започнала в Древен Египет и Вавилон, преди около 4000 години. През това време, ключарите създавали дървени устройства, които използват принципа на калай чаша за предотвратяване на свободното движение от лентата на вратата. Осите могат да бъдат преместени само с използването на големи и тромави дървени ключове. Всичко това наподобява формата на модерна четка за зъби, която се вкарва в ключалката и избутва нагоре, вътрешни игли, като ги измества и отключва вратата.

Най-старият подобен механизъм от тези прости брави известни досега е бил открит в развалините на асирийската империя. Находката била намерена в град Корсабад близо до Ниневия. Учени и историци са единодушни, че този дървен механизъм на заключване е създадена около 704 г. пр.н.е..

След навлизането на напредналата металургия в 18-ти век в Европа, ключарите създали много по-трайни брави и ключове. През този век, много известни ключари успяха да подобрят проекти, които останаха до голяма степен непроменени още от падането на Римската империя. С пристигане на повече и по-успешни проекти в производство на промишлена маса, ключарите преминаха през драстични промени. Евтини промишлени ключалки взеха надмощие на пазара на ключари и те бяха принудени да станат специализирани в две области на работни и промишлени брави. Създадени бяха фина настройка за съоръжения и подмяна на счупени части с тези, създадени във фабрики, репликиращи ключове за хора, които искаха повече от тях на разположение за лична употреба, или работят за големи охранителни фирми, които проектират и строят сейфове за банки и правителства.

Днес, денонощен ключар Пловдив работи от свои собствени магазини. Много често ключарите, работи с всякакви врати, механизми на заключване и свързани, като например затваряне, ремонти рамка, панти, електрическо задвижване, чип карти, брави, ключалки и други са част от голямата индустрия за сигурност. Проектирането и създаването на няколко слоя брави, които предпазват от кражба или проникване, изпитвани институции, съдебни ключари, консултанти по сигурността и други са се фокусирали върху един аспект на умение – шлосерството по отношение заключване на автомобили и проектиране само на ключалки за автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *