Белослава Хинова отново дефилиеа за Dior

Целият моден свят беше очарован от едно от най-големите и очаквани шоута от началото на пандемията – представянето на круизната колекция на Dior в Атина. То се проведе в люлката на спорта – на стадион “Панатинайкос”. За първи път от дълго време ревюто не бе в он-лайн режим, а пред много звездни гости. Кара Делевин, Аня Тейлър-Джой, Катрин Деньов, Суки Уотърхаус, Пиер и Беатрис Казираги специално долетяха в Гърция, за да присъстват на място. Някои, включително Миранда Кер и Ирис Лоу трябваше да гледат шоуто в познатия вече виртуален режим – снимките им бяха направени дистанционно и насложени върху изображението на стената на славата.

Локацията, разбира се, се хареса на всички звездни гости. “Избрах това място, защото се интересувам от облеклото като възможност за предоставяне на свобода на движение”, обясни пред медиите Мария Грация Кюри и продължи: “Спортът е движение, спортът е свобода”. Неслучайно Мария Грация Кюри прекара известно време в Гърция – именно от културата на тази страна тя почерпи вдъхновение за създаването на новата си колекция. Освен това в историята на модна къща Dior има следи, свързани с тази страна: през 1951 г. списание Paris Match публикува снимка на модели на Dior, направена на фона на Акропола.

Както знаете, Гърция е свързана с митологията и спорта – през 1895 г. именно на “Панатинайкос”, построен в древността, се провеждат първите олимпийски игри в съвременната история – факт, който присъства в колекцията. Вечерните рокли бяха съчетани със спортна естетика – дори Кюри предлага да носим официални рокли до земята с кецове. Именно с такава приказна рокля, в която лесно можем да си представим антична нимфа, бе облечена Белослава Хинова – един от най-успешните български модели в чужбина. Белослава дефилира с ефирна бяла рокля на марката, допълнена от златист колан, бижута и, разбира се, кецове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *