Вижте победителите от Оскарите

Наградите Оскар бяха раздадени за 93-ти път снощи в Лос Анджелис и този път около Долби Тиътър, където по традиция се провеждаше церемонията, беше странно тихо и пусто. Причината – церемонията се състоя на Юниън Стейшън, централна гара в Ел Ей. Там бяха събрани само номинираните и връчващите отличия.

И въпреки че заради пандемията нямаше как церемонията да е пъстра, шумна и изпълнена с много звезди както на минали издания, пак беше достатъчно интересна и цветна.

Големият победител се оказа филмът „Земя на номади“. Лентата бе отличена в три категории: за най-добра актриса, където невероятната Франсис Макдорманд заслужено грабна статуетката, за режисура – Клоуи Жао, както и за най-добър филм. За трети път Макдорманд печели в категорията за главна женска роля, с което актрисата постави рекорд.

Антъни Хопкинс пък бе отличен в категорията за главна мъжка роля. Той пак напълно заслужено спечели Оскар за играта си във филма „Бащата“.

Оскарът не отиде при Бакалова
Родната звезда Мария Бакалова не успя да вземе статуетката за поддържаща женска роля, която отиде при Юн Ю-джун за „Минари“. Най-добър актьор в поддържаща роля се оказа Даниел Калууя за „Юда и черния месия“. Оскар за най-добър оригинален сценарий бе връчен на „Обещаваща млада жена“, а за най-добър адаптиран сценарий на „Бащата“. Най-добър чуждестранен филм се оказа „Още един път“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *