Еди Хърн: Финализираме Пулев – Джошуа, мачът ще е в Лондон

Мениджърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, потвърди, че е постигната принципна договорка с Кубрат Пулев.

Пред „TalkSport“ той заяви, че двете страни са се разбрали за мач през юни в Лондон.

Именно мястото на сблъсъка бе основното различие между двата лагера. Пулев предпочиташе дестинацията Истанбул, дискутираше се дори Саудитска Арабия или Дубай.

Логично от своя страна Джошуа искаше да се бие у дома, пред собствена публика и рефери сънародници, както повелява боксовият правилник на Острова.

Британецът все пак бе в по-силна позиция при преговорите и очевидно е получил своето.

Двамата имаха срок до 14 февруари да обяват мача си, но са получили няколко дни отстрочка от IBF, защото по думите на Хърн, той е гарантирал, че има разбирателство между лагерите.

Остава да се реши дали арена на сблъсъка да е стадионът на футболния Тотнъм или този на Арсенал. От това ще зависи и коя да е точната дата, защото и на двете места има планирани други събития.

„Ще бъде на стадиона на Тотнъм или Арсенал. Бяхме при „шпорите“ в понеделник, това е невероятно място. Преговаряме и с Арсенал, което в никакъв случай не е по-лошо място за такъв мач.

Снощи говорих с IBF, гарантирах им, че има принципна договорка и ще финализираме договорите през следващата седмица. Ще научите и датата, просто изчакайте края на следващата седмица“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *