Нанси Пелоси скъса речта на Доналд Тръмп пред Конгреса

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси демонстративно скъса листите с речта на президента на САЩ Доналд Тръмп „За състоянието на съюза“, съобщават световни агенции.

Пелоси скъса речта на американския лидер веднага след произнесената от него реч. Тя направи този демонстративен акт, след като държавният глава отказа да се ръкува с нея.

Запитана защо скъса речта на Тръмп, Пелоси отговори, че e направила единственото любезно нещо, което е можела да стори, като се има предвид алтернативата. Тя каза също, че е скъсала речта, защото не е успяла да намери една страница с истини.

В „Туитър“ тя написа, че демократите никога няма да престанат да подават приятелска ръка, за да свършат работата си за американския народ. Ще продължат да търсят сътрудничество.

Анализатори коментират, че това е безпрецедентна реч „За състоянието на съюза“. Президентът отказа да се ръкува с Пелоси, а републиканците скандираха в пленарна зала „Още четири години“.

Преди речта Пелоси също пренебрегна традиционното представяне на президента при влизането му в пленарна зала.

Традиционно председателят на долната камара се обръща с думите: „Членове на Конгреса, имам голямата привилегия и необикновената чест да ви представя президента на Съединените американски щати“. Нанси Пелоси само заяви: „Членове на Конгреса, президентът на Съединените щати“.

Белият дом разкритикува неуважителните действия на Пелоси към американския лидер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *