Горещо проучване: Кой и с колко ще спечели балотажа в София?

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова запазва преднината си пред опонента си Мая Манолова в навечерието на балотажа на местните избори. Това показват данни на представително проучване на “Алфа Рисърч” сред 800 гласоподаватели, което е поръчано и финансирано от bTV.

Към момента 38,4% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват, а 17% се колебаят. Сред сигурните гласоподаватели 83,3% са избрали своя фаворит. 55,3 на сто от решилите, че ще гласуват ще изберат Йорданка Фандъкова, а 44,7 на сто – Мая Манолова. За сравнение, при 100% обработени протоколи от първия тур, разликата между двете беше 8,58%, докато сега е 10,6%. На балотажа най-силна се очертава да е „партията” на негласуващите – 44,6% от абсолютно всички анкетирани въобще не мислят да отидат до урните. Настоящото изследване е проведено в периода 28 – 30 октомври 2019г. от Алфа Рисърч и е възложено и финансирано от bTV.

Изследването е проведено сред 800 пълнолетни жители на гр. София с право да гласуват в местните избори. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *