Тейлър Суифт избухна срещу Бийбър и мениджъра му

Тейлър Суифт преподписа с нова звукозаписна агенция, като остави по-голямата част от музиката си на звукозаписната компания „Big Machine Records”, които пък продадоха монопола над нея на бизнесмена Скутър Браун. Сделката е на стойност 300 млн. долара, а Браун е притежател на всичко, което Тейлър е издала преди да се раздели с лейбъла.

„Това е най-лошият сценарий, по който можеха да се развият нещата за мен”, споделя Тейлър Суифт в платформата Tumblr. „Знаех, че всичко, което съм постигнала с музиката ми досега, ще бъде продадено, но никога не си представях, че ще отиде в ръцете на Скутър”, добавя тя, овбинявайки го в тормоз.

Суифт разбрала за покупката на компанията, с която работи от 15-годишна, когато било обявено по новините. По думите й тя не е имала възможност сама да откупи музиката си. Тя споделя още: „В продължение на години молех за възможността да притежавам правата върху албумите си. Вместо това ми беше предложена сделка, в която трябва да се върна в „Big Machine Label Group” и да си „заслужа“ творчеството. За всеки нов албум щях да печеля правата върху един от старите”.

Новият договор с „Republic Records” е подписан, за „да има по-голямо влияние върху съдбата на музиката си от тук нататък”. И се радва, че компанията „уважава нейната работа”.

Изпълнителката има стар конфликт със Скутър Браун, който е мениджър на много известни творци, сред които Джъстин Бийбър, Кание Уест и Деми Ловато. Суифт го смята за отговорен за скандала с Кание Уест и парчето му „Famous”, в което той пее, че я е направил известна и още „може да спи с нея”. Тогава скандалът беше огромен и целият музикален свят беше „принуден” да вземе страна в него.

„Наследството ми ще е в ръцете на човек, който се опита да ме съсипе“, споделя финално певицата за Браун.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *