Вим Вендерс пристига в София за участие заедно с Мария Габриел в дискусии по европейските политики

Световноизвестният режисьор Вим Вендерс пристига в София на 5 април по покана на българския еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.

Носителят на „Оскар“, германски режисьор, фотограф, писател и сценарист, ще е на посещение в България, за да се включи заедно с комисар Габриел в две важни дискусии с българските граждани, посветени на европейските политики.

От 14.00 ч. Мария Габриел и Вим Вендерс ще дискутират въпросите за безопасността в интернет с ученици от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“. Вим Вендерс е посланик на кампанията #SaferInternet4EU на Европейската комисия.

От 18.00 ч. същия ден двамата ще посетят Дома на киното за специална прожекция на филма „Хотел за милион долара“. Непосредствено след прожекцията, в 20.15 ч. еврокомисарят Мария Габриел и Вим Вендерс ще влязат в диалог с публиката в киносалона на тема „Европа създава: нови възможности за европейските творци“. В дискусията ще вземе участие и министърът на културата Боил Банов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *