Манолова и Йончева – сред възможните варианти за „червен” кандидат-кмет на София

Националният омбудсман Мая Манолова е един от вариантите за кандидат на БСП за кмет на София. Кампанията за местния вот ще започне през юни догодина, а за евроизборите – след конгреса през януари.

„Много имена се въртят, включително и на Мая Манолова и на Георги Свиленски и на Елена Йончева и Петър Корумбашев и Петър Кънев”, посочи лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

„Ние сме свободна и демократична държава, всеки може да обсъжда всеки. Това не ме ангажира”, коментира за bTV Мая Манолова.

Предизборната кампания за евроизборите на левицата започва с конгреса на партията на 26 януари. Претендентите за водачи на листата са Сергей Станишев и Корнелия Нинова.

„ГЕРБ не е наш идеологически опонент, те са в политиката за пари. Десните извън парламента са нашият идеологически опонент”, обяви Нинова. Станишев на свой ред каза: „Нашата битка на предстоящите избори ще бъде на два фронта срещу статуквото на ЕНП и фронта на крайните националисти, които по принцип искат да разрушат Европа”.

След седмица в Лисабон Сергей Станишев ще бъде избран за трети път на поста президент на ПЕС. До момента той е единствен кандидат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *