Колко струва събаряне на къща

Цена за събаряне на къща – включва не само разходите за разрушаване. В нея трябва да платите и за отстраняването на получените блокажи.

Колко е събаряне на къща цена?

С подобни въпроси хората почти всеки ден се обръщат към специалистите на фирми с къртачески услуги.

Истината е, че се правят прогнозни цени за събаряне на къща цена, след оглед на място. Това се налага, защото подобен род сложна работа зависи от много фактори. Мнозина, след като са проучили статиите в интернет, смятат, че е много скъпо, но тук е мястото да споменем, че цените на пазара са адекватни, често под пазарните, а много малко компании в района на столицата предоставят цялостно събаряне на къщи цена за услуга много достъпно.

РАЗРУШАВАНЕ ИЛИ ДЕМОНТАЖ

Процесът на демонтаж на къщата с товарач
Понякога можете да срещнете твърдение, че разрушаването и демонтирането са две напълно различни действия. Тези, които правят това разграничение, обикновено обръщат внимание на факта, че в случай на събаряне има възможност да върнат материалите, използвани за изграждане на този имот или дори цели фрагменти от него, докато събарянето е равносилно на пълна ликвидация на обекта. На практика обаче термините „събаряне“ и „демонтаж“ най-често се използват взаимно заменяемо.

РЪЧНО ИЛИ МАШИННО СЪБАРЯНЕ?

Събаряне на къща ръчно понякога се изплаща, главно защото собственикът на обекта може да върне (и след това да продаде или използва за друго строителство) строителни материали или части от къщата.

За съжаление може ръчно да разрушите само това, което е направено от не много издръжлив материал. Така че в случай на тухлена къща, например, тя се събаря с помощта на машини – булдозери, кранове, багери. Този метод ви позволява да завършите разрушаването за няколко дни, но машинното разрушаване ще ви струва много по-малко от ръчното събаряне.

РАЗХОДИТЕ ЗА СЪБАРЯНЕ НА КЪЩА – ПОДРОБНОСТИ ИЛИ, ЗА КАКВО ПЛАЩАТЕ

Общата концепция за разходите по разрушаване включва сумите, които трябва да похарчите за повече от самото разрушаване. Вие също трябва да платите на компанията, за да изнесе останалата част от къщата до сметището и да я изхвърли. Освен това фирмата за разрушаване поема всички технологични задължения, а също така следи за спазването на екологичните и други стандарти.

СЪБАРЯНЕ НА КЪЩА ЦЕНА – ОТ КАКВО ЗАВИСИ?

Колко плащате за събарянето на обект зависи от много фактори. Най-важният от тях е кубичният капацитет (тоест обемът) на сградата. Състои се от нетна кубатура – обемът на сградата, изчислен от външния контур на всички етажи над и под земята (число, получено чрез умножаване на общата площ на сградата по височината на пода) – и обща кубатура.

Дебелината на стената на сградата, получена директно от строителния материал, също е важна.

Други фактори, които определят цената на разрушаването са:

вид строителна конструкция;
сложност на демонтажните работи;
брой на останките от сградата;
разстоянието, през което отломките, останали след разрушаването, ще трябва да бъдат премахнати.
Процес на събаряне на къща, товарене на боклук от самото събаряне на къща, товарене на боклук с багер.

Когато става въпрос за изхвърляне на останките от демонтирана къща, можете с увереност да се свържете със специализирана в събарянето фирма. За да направите това, трябва да подпишете подходящ договор, който ще посочи разходите за разрушаване и изхвърляне на боклука.

Разстоянието от обекта до специален контейнер или сметище, където остава строеж, ще бъдат поставени части от демонтираната къща е най-решаващият фактор при определяне цената на извозването.

Сумите, изразходвани за изхвърляне на отломки, варират значително. Най-правилно е директно да се свържете с избраната професионална фирма по събаряне на къща цена и да получите отговори директно от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *