EXIT Festival представя ексклузивен VR проект на Expo 2020 Dubai

EXIT, двукратен носител на наградата за най-добър голям европейски фестивал, беше представен на Expo 2020 Dubai със своя изключителен VR проект. Посетителите на сръбския павилион имат възможност да изживеят фестивала от места, които не са достъпни по принцип – точно на главната сцена до Давид Гета или със Соломун и Пол Калкбренер в Dance Arena! Този впечатляващ аудио-визуален проект е заснет с 8k 360 VR камера миналия юли, когато EXIT влезе в историята като първия голям фестивал, който се проведе от началото на пандемията. Фестивалът в Нови Сад е един от малкото световноизвестни фестивали, представени на Експо в Обединените арабски емирства.

Посетителите на изложението и сръбския павилион в Дубай могат да използват EXIT VR, за да се разходят по варадинския мост на Дунав,  който се преминава от хиляди хора всяка година на път за Крепостта и фестивала. Следва главната порта и кръстовището, водещо до множество фестивални сцени и зони. Дейвид Гета  чака на главната сцена, но този път ти можеш да бъдеш до него, на мястото, където никой не е бил! В близкия световноизвестен mts Dance Arena гостите имат възможност да застанат до легендарните Паула Калкбренер и Соломун. В същото време те могат да се насладят на гледката към храма на електронната музика и незабравими сутрини от ВИП зоната.

EXIT VR се намира в сръбския павилион, проектиран като своеобразна капсула на времето, свързваща богатото наследство на Винча с дигитална, модерна Сърбия. Павилионът е изцяло дигитализиран и може да се посети виртуално. Иновативната VR технология запознава посетителите със 7000 години култура на Винча и сръбски величия като Никола Тесла, Михайло Пупин и Милутин Миланкович. В допълнение към VR, милиони посетители от цял свят ще могат да разгледат най-големите съкровища на сръбските национални музеи, технологични иновации и туристическо предложение.

Като част от представянето на Сърбия на Expo, фестивалът EXIT, заедно с Националната платформа „Сърбия твори“ („Srbija Stvara“), организира концерт на 14-ти януари. Звездата на шоуто беше Сатори, холандец със сръбски корени. Сатори, който си сътрудничи с най-известните изпълнители на традиционна музика в Сърбия и на Балканите, включително Амира Медунянин, Милица Майсторович, Пея и Есма Реджепова (посмъртно), представи най-новия си проект — „Чудесата на културата на Винча“.

Тази година Expo Dubai включва 192 страни от цял свят и се очаква да привлече около 25 милиона посетители. Експото е създадено през 1851 г. в опит да събере всички идеи, технологични и индустриални постижения и културни блага на света под един покрив. Тези събития оформиха света през последните 170 години, включвайки иновации като AC, телефон, компютър, звуков филм, цветна фотография и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *