Мария Жекова спечели Мастършеф

Сто хиляди лева и титлата Мастършеф спечели Мария Жекова, най-талантливата участничка в кулинарното шоу. На оспорвания финал тя готви като фурия, вдъхновена от българската природа и отвя конкурентите си – шофьора Мартин и актьора Стилиян. Двамата също се представиха достойно, но останаха съответно втори и трети.

“Аз съм горда българка, с менюто си ще мина през Черно море, през реките и низините, и ще ви кача в планината”, каза Мария, преди да се хвърли на кулинарната арена. Тя зашемети журито с предястие от рибни деликатеси, което изглеждаше като бижу и с пшенична сфера с есетра, раци и свински бут, палачинка от коприва и шафранов сос. Десертът й, вдъхновен от дивите череши в любимите й Родопи, докара до възторг шеф Петър Михалчев. “Твоят десерт говори, той има душа! Това е твоята душа, вкарана в три малки диви черешки”, възкликна пред кулинарния шедьовър той.

Мария не скри нито вълнението, нито сълзите си след победата. “Пътувала съм много по света, виждала съм красиви, богати места, но винаги, когато съм се връщала у нас, съм разбирала, че не сме по-назад, не сме по-бедни културно и природно. Ние обаче не вярваме нито в качествата си като българи, нито в качествата на страната ни. Моята надежда е, че ще започнем да я пазим, обичаме и познаваме по-добре“, каза тя на финала на “Мастършеф”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *