До 4 август туристите нямат право на второ влизане в Гърция

Гръцкото правителство затвори временно граничните пунктове с България, с изключение на ГКПП Кулата-Промахон и ГКПП Нимфея-Маказа, като туристи могат да преминават единствено през КГПП Кулата-Промахон. За туристите се изисква и задължително отрицателен ПСР тест, придружен от касовия бон, с който е платен и QR код. Гръцките власти продължават да правят тестове на влизащите в страната туристи през ГКПП Кулата-Промахон на случаен принцип, независимо, че пътуващия притежава собствен тест. На граничния пункт са разположени два медицински екипа.

През ГКПП Нимфея-Маказа ще се пропускат само гръцки граждани, чужденци с разрешително за пребиваване в Гърция, собственици на имоти, товарни камиони за превоз на стоки. Позволява се и влизането в страната на лица по изключително наложителни служебни/бизнес пътувания, което се доказва с подходящите документи. Влизането в Гърция за тази категория пътуващи е възможно само срещу QR код. ПСР тест не се изисква.

Важно е да се знае, че до 4 август се позволява повторно влизане в страната само на гръцки граждани и постоянно живеещите в Гърция чужденци, което може да се докаже от договор за наем и данъчна декларация или нотариален акт за собственост на имот. За времето на действие на забраната, се задължават преди напускане на страната да информират по съответния начин, като попълнят електронна декларация през електронния портал www.gov.gr.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *