AliExpress ще се бори с търговците спекулиращи с високи цени на маски и дезинфектанти заради Коронаворус

Днес едни от най-търсените продукти в световен мащаб са медицинските маски и дезинфектантите за ръце. Причината за това както всички знаем е пандемията от Коронавирус, която постави милиарди хора в стресова ситация.

На почти всяка аптека пише „Маски Няма“, а дезинфектантите или липсват, или са с с цена която не е по джоба на всеки. За ръста в цените голяма заслуга имат още производителите в глобален мащаб, като китайският онлайн гигант AliExpress е подел инициатива в която сериозно ще се бори да спре кранчето за бърза печалба на търговци, които в момента работят на принципа „пир посред чума“.

Управителите на търговската платформа са изпратили писмо до всички търговци на подобен тип дефицитни продукти, като са заявили, че при констатация на нарушения ще бъдат принудени да блокират търговски профили, без значение от рейтинга им. Целта е всички да са сплотени против невидимият враг, за да могат колкото се може повече хора да бъдат защитени от разпространение на вируса, а не предпазните средства да са достъпни само за заможните жители на планетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *