За над 20 болести е лековита минералната вода в Белчински извор

Само на 50 км. от София в подножието на четири планини – Рила, Верило, Витоша и Плана се намира дивно място с великолепна природа и многовековно историческо наследство, наречено село Белчин. Мястото е известно още от дълбока древност със своята лековита вода. Именно на това място ще ви заведем днес – минерална вода, чист въздух, прекрасно природа с безмермени поляни и толкова близо до столицата.

Макар този район да не е известен курорт, тук хипертермалната вода от 41 градуса е с доказани лечебни качества – подагра, затлъстяване, диабет, бъбречно – урологични заболявания, стомашни-чревни и жлъчни заболявания, кожни, ортопедични и други.

Наблизо е и късноантичната крепост Цари Мали Град открита през 2013 г. Място за културен туризъм и забавление с атракционен парк, няколко църкви, просторен паркинг, заведение за хапване и спираща дъха гледка от хълма. От с. Белчин в подножието на хълма може да изберете една кратка, но стръмна и една по-дълга и значително по-полегата екопътека наречена „Пътека на здравето“ с обособени места за пикник.

В подножието на крепостта се е сгушило китното еко селище „СПА Комлекс Белчински извор“. Концепцията на комплекса е базирана върху значимостта на минералната вода за живота на хората от античността до съвремието. Урбанизирането на пространството е изпълнено в съотвествие с автентичната природа и архитектурен облик, наследен от древната история.

Освен разкрасителни процедури с еко продукти или вана с прясно набрани билки, може да се насладите и на финландска сауна, парна баня и прекрасна римска баня. Добре са знаели древните римляни как да ползват богатите водни ресурси по нашите земи. Персоналът е изключително любезен и отзивчив и няма как да не се възползваме от идеята им първо да се топнем в горещото минерално джакузи в двора, а пред очите ни се простира гледката към Цари Мали Град, след което може да се разходите боси по тревата, да вдишате от невероятни й аромат и да се потопите в олимпийския басейн с идеята да поплувате поне 30 минути.

Не бъдете егоисти – споделете тази красота с приятели и колеги тъй като локацията е много добра и за фирмено мероприятие. В „Белчински извор“ разполагат с конферентна зала, обрудвана по последен писък на техниката, от която директно се влиза и в разкошния дизайнерски ресторант.

На всяка цена опитайте от маковия мус или тиквения чийзкейк, които главният готвач е взаимствал от домашните рецепти на баба си.

В комплекса се предлага настаняване в 14 бутикови и различни по рода си вили, всяка от която носи различне име, вдъхновено от римо-тракийската история.

Ако сте с любим човек или просто желаете да се отдадете на заслужен лукс, задължително си наемете вилата „Ромео и Жулиета“. Тя е един мини оазис на спокойствието и релаксацията. В нея освен парна баня и сауна за вашето най-романтично изживяване се е сгушило и огромно джакузи с гледка към планината.

Всяка една от еко вилите впечатлява с уникалния си дизайн – тъкани килими, дизайнерски картини, дървени орнаменти по стените, масички и столове от чам и бук – толкова ще ви запленят, че няма да искате да си тръгнете от този земен рай.

За любителите на спорт, туризъм и развлечения, се предалгат множество спортни активности, еко пътеки, възможности за пикник на открито, сафари с УТВ, конна езда, изглед от високо със самолет от летище Белчин и множество други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *