Кои са най-успешните водещи у нас?

Имената са им еталон за качество, успех и професионализъм. Любимци на зрителите, повечето от тях са по 20 и отгоре години на екран, а нашият екип им желае още толкова.

Първите дни на новата 2020-та година, направихме статистическо проучване по телефона. Екип от 5 човека-журналисти се обадихме на 1500 души, за да ги попитаме за „Любимците на България“. Помолихме ги да изброят по трима телевизионни водещи от два раздела – развлекателни предавания и публицистика. Ето какви са резултатите. Започваме с раздел развлекателни предавания.

Първенството с 76% се пада на Слави Трифонов (телевизия 7/8). След него Зуека и Рачков (Нова тв) са на второ място с 10%, а на трето място Иван и Андрей (Бтв) – 6%. Останалите 8% си поделят Любо Нейков (Бтв), Гала (Нова тв), шеф Манчев (Нова тв), Катерина Евро (Бтв), Алекс Сърчаджиева (Нова тв), Георги Любенов (БНТ1) и Драго Драганов (БНТ1).

В раздел публицистика първото място с 48% заема Бойко Василев (от 27 години работи в Панорама по БНТ1, а от 20 години е водещ на предаването), втора позиция с 23% е Цветанка Ризова (12 години води На четири очи по Нова тв, а от 2012г. е водеща на Лице в лице по Бтв). Третото място с 14% заема Георги Коритаров (стартира кариера на водещ през 93-та година в радио Свободна европа, от 2003-та година е водещ в Бтв, след това в Нова тв, сега е водещ на Свободна зона по тв Европа).

Останалите 15% си разпределят водещите на сутрешните блокове на Бтв и Нова тв, съответно Антон Хекимян и Виктор Николаев, водещият на Дикoff Сашо Диков по Евроком тв, водещата на Референдум по БНТ1 Добрина Чешмеджиева, водещата на единственото правно предаване у нас юристът Нина Хамилтън Темида – цената на истината по Евроком тв, водещият на Патарински Live Димитър Патарински по Канал 3 и Денят с водещия Веселин Дремджиев по ТВ+.

В нашето проучване не са включени говорители на новините.

Разбира се, това е статистика, направена от 1500 човека на възраст между 25 и 70 години, предимно от София. Не е нужно вашето мнение да съвпада с тяхното…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *