УЕФА: Затворен “Васил Левски” и люта глоба за България

УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия.

Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни. Това съобщава кореспондентът на BBC Натали Пиркс, която е била на заседанието на европейската футболна централа. Минути по-късно и УЕФА обяви официално решението си на своята страница.

На днешното си заседания това решение взе Дисциплинарната комисия на централата. 75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите.

Същата санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха “Мила родино” преди началото на двубоя. БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия.

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя – 19 ч на 17 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *