Кметът на Тутракан направи първа копка на нова пречиствателна станция

В Тутракан беше даден стартът на реализацията на нов проект. С официална церемония „Първа копка“ бе поставено началото на строителните дейности по „Инвестиционен проект за изграждане на Градска пречиствателна станция за отпадни води и доизграждане на канализационната мрежа в гр. Тутракан“.

Първата копка направиха кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов и представители на фирмите-изпълнители на инвестиционния проект и на строителните дейности.

„Не може да бъдем съвременен град без Пречиствателна станция, а всички отпадни води да се изливат в международни води – в р. Дунав, както е сега, отбеляза д-р Стефанов. Благодаря на служителите от общинската администрация, които взеха участие във всички етапи на подготовката на проекта. Надявам се, че и строителната фирма, и строителният надзор, и авторският надзор и нашата администрация ще вървим всички заедно, за да реализираме този проект“.

Освен изграждането на Пречиствателна станция, ще бъдат реновирани 4900 метра водопроводна и над 4500 метра канализационна мрежа в крайдунавския град. Ще бъде изградена и нова канализационна мрежа с дължина над 2240 метра, като към нея ще се присъединят над 260 жители на Тутракан.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ като общата му стойност е 32 347 993,80 лв., от които 19 274 145,60 лв. от Кохезионен фонд, 3 401 319,81 лв. – национално съфинансиране и 9 672 528,39 лв. – средства, които се осигуряват от Община Тутракан.

Дейностите по него трябва да приключат за 480 календарни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *