Чернокожа актриса ще играе Ариел

Чернокожата певица Холи Бейли ще изиграе ролята на Ариел в предстоящата игрална версия на анимационния филм „Малката русалка“ от 1989 г. Днес „Дисни“ обяви, че изборът се е спрял върху изпълнителката, която е част от музикалното дуо Chloe X Halle заедно със сестра си Клои, пише Би Би Си.

Режисьор на филма ще е Роб Маршал, известен с мюзикъла „Чикаго“ от 2002 г. Негово дело беше и „Мери Попинз се завръща“. По отношение на „Малката русалка“ той коментира, че след продължителното търсене е нямало спор, че Холи Бейли притежава необходимите качества за ролята, между които страхотен глас, за да влезе в ролята.

Новината доведе до възторжени реакции в „Туитър“, които отбелязват колко е важно, че образът ще бъде изигран от млада чернокожа жена. Холи Бейли публикува в профила си в социалната мрежа как би изглеждала като Ариел и заяви, че дебютът й в киното точно в тази роля е сбъдната мечта.

Маршал ще бъде и един от продуцентите на бъдещия филм, чиито снимки се очаква да започнат през 2020 г. От „Дисни“ отбелязаха, че в идните седмици ще бъдат обявени и други актьори, които ще бъдат част от проекта.

Преди 6 дни „Варайъти“ съобщи, че според източници на списанието Мелиса Маккарти вече води преговори за ролята на морската вещица Урсула, но още няма подписан договор. Според „Холивуд Рипортър“ същото е положението и с Джейкъб Трембли.
Във филма ще бъдат включени част от песните от анимацията, както и нови композиции от Лин-Мануел Миранда и Алън Менкен. Менкен е работил по няколко класики на „Дисни“, между които и „Малката русалка“.

Така „Дисни“ ще вдъхне нов живот и на тази класика, след като направи същото с „Книга за джунглата“, „Красавицата и звяра“ и „Аладин“. Междувременно премиерата на игралната адаптация на „Цар Лъв“ е насрочена за 19 юли, 2019 г., а „Мулан“ се очаква да излезе през 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *