Путин: Руската „Газпром нефт“ възнамерява да инвестира 1,4 млрд. долара в Сърбия

Руската компания „Газпром нефт“ възнамерява да инвестира 1,4 милиарда долара в Сърбия до 2025 г.

Това заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция след разговори със сръбския лидер Александър Вучич, предаде БТА, цитирайки ТАСС. „Водещият руски инвеститор в сръбската енергетика е компанията „Газпром нефт“, която вложи в дъщерната си компания „Нефтена индустрия на Сърбия“ (НИС) около 3 милиарда долара, а също така възнамерява да инвестира до 20215 г. още 1,4 милиарда долара“, посочи Путин. По думите му в момента НИС е най-големият данъкоплатец в Сърбия и една от водещите нефтени и газови компании в Източа Европа.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия съжалява за решението на косовските власти да създадат своя армия и вижда в това риск за дестабилизация на ситуацията на Балканите, предаде ТАСС.

„За съжаление, в последно време косовските власти предприеха серия провокативни стъпки, които сериозно изостриха обстановката и преди всичко – обявяването на 14 декември на създаването на т.нар армия на Косово“, заяви Путин.

„Безусловно, това е пряко нарушение на резолюцията (на ООН), която не допуска създаването на територията на Косово на каквито и да било военни формирования, освен международния контингент на ООН“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *