Недоволството във Франция не стихва въпреки отстъпките на Макрон

И крайната десница, и крайната левица, и „жълтите жилетки“ във Франция са недоволни от мерките, обявени от президента Еманюел Макрон в отговор на протестното движение, предаде БТА.

Левият радикален водач Жан-Люк Меланшон и лидерът на Социалистическата партия Оливие Фор порицаха Макрон, че въвежда мерки, които ще бъдат платени от обикновените хора, а не от много богатите.

Меланшон каза, че ще има пети рунд от протести идната събота: „Пето действие от началото на гражданската революция в тази страна, това ще е голяма мобилизация“.

Лидерката на крайнодесния Национален сбор Марин Льо Пен написа в Туитър: „Макрон се отказа от някои свои фискални грешки – това добре, но той отказва да признае, че недоволството е срещу отстоявания от него модел“. Според нея президентът „отстъпва, готвейки се за скок“.

В Марсилия, Рен, в редица други градове „жълтите жилетки“ са все така гневни след обръщението на Макрон, съобщава Франс прес и цитира реакциите на някои от тях: „маскарад“, „перчене“, „измама“, „представление“, „лепенка върху рана от изгаряне“, дори „провокация“. „Може би ако Макрон бе казал тези неща преди три седмици, щеше да успокои движението, но сега е много късно“, казва 34-годишен участник в протестите.

„Чувства се като заложник и хвърля по някоя троха“, казва друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *