Теодора Петкова поема постовете на Левон Хампарцумян в „Уникредит Булбанк“

Главният изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян напуска поста от 1 май 2019 г., съобщава институцията. Надзорният й съвет е одобрил Теодора Петкова да поеме позициите на председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор. До май се очаква решението да има одобрение от регулатора БНБ.

Теодора Петкова ще замести Левон Хампарцумян, който ще остане на тези позиции до края на април 2019 г., когато изтича неговият мандат след 18 години начело на най-голямата по активи банка в България. През следващите няколко месеца той ще работи с избрания наследник за плавен преход към новото управление. Левон Хампарцумян остава ангажиран с банката и ще поеме надзорни функции, се посочва в съобщението.

„Левон Хампарцумян е доказан визионер в българския банков сектор“, коментира, цитиран от пресцентъра на банката Карло Вивалди, директор за Централна и Източна Европа.

Уникредит Булбанк е силна, стабилна и добре подготвена за бъдещ растеж и съм убеден, че Теодора е правилният човек да продължи този път и да води банката напред“, коментира Левон Хампарцумян, цитиран в съобщението до медиите.

„Много съм щастлива за предоставената ми възможност и за предстоящата ми работа с екипа, с който ще надграждаме успеха на Уникредит Булбанк“, каза Теодора Петкова, която в момента е риск директор на банката и член на управителния съвет.

Теодора Петкова е още председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Тя започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г. От 2009 до 2015 г. е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. Теодора Петкова е член на надзорния съвет на „Уникредит кънсюмър файненсинг“ и има многогодишен опит като член на борда на директорите на „Уникредит факторинг“. Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на Университета на Минесота и от Vienna University of Economics and Business

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *